Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα γυμναστικής 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού

ΕΣΠΑ - ΠΕΠ

1.718.500 ΕΥΡΩ

Ανέγερση και εξοπλισμός νέου κτιρίου το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα γυμναστικής για να καλύψει τις ανάγκες του 4ου Δημοτικού σχολείου Άργους Ορεστικού.

Το κτίριο έχει κατασκευαστεί στη ΒΔ πλευρά του αύλειου χώρου του σχολείου, είναι λειτουργικά ανεξάρτητο και εκτός των 2 αιθουσών περιλαμβάνει επιπλέον χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και ένα κλειστό χώρο εισόδου. Πάνω από τους χώρους υγιεινής και την αίθουσα γυμναστικής έχει κατασκευαστεί όροφος για την εγκατάσταση αποκλειστικά των μηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου. 

Το συνολικό εμβαδό του κτιρίου είναι 653,68 τ.μ. Από αυτά  η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει εμβαδό 170,521τ.μ. και η αίθουσα γυμναστικής 158,221 τ.μ. Ο επάνω όροφος έχει εμβαδό 198,746 τ.μ. 

Προϋπολογισμός έργου: 1.718.500 ευρώ 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» 

Εντός του καλοκαιριού ολοκληρώνεται η κατασκευή των δύο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων και γυμναστικής

 

Συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και της αίθουσας γυμναστικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού.

Πρόκειται για ένα έργο στολίδι που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των διδασκόντων, των γονέων και των μαθητών, προϋπολογισμού 1,7 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Εκτός από τις δύο αίθουσες περιλαμβάνει επιπλέον χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και έναν κλειστό χώρο εισόδου. Πάνω από την αίθουσα γυμναστικής έχει κατασκευαστεί όροφος αποκλειστικά για την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και των αυτοματισμών, ενώ στο έργο προβλέπεται και ο εξοπλισμός του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το 4ο Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίζεται επίσης ενεργειακά, όπως και άλλα 10 σχολικά κτίρια του Δήμου Άργους Ορεστικού, γεγονός που αποδεικνύει την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στη στήριξη της δημόσιας παιδείας και στη δημιουργία σύγχρονων και ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών υποδομών.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού και να τεθεί σε λειτουργία από τη νέα σχολική χρονιά.