Ανακατασκευή - ανάπλαση αύλειων χώρων Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου και 1ου Νηπιαγωγείου Άργους Ορεστικού

ΥΠΕΣ - ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II 70.000 ΕΥΡΩ

Ολοκαινούρια και σύγχρονη παιδική χαρά έχει πλέον το 1ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού, καλύπτοντας τις ανάγκες ασφάλειας και ψυχαγωγίας των νηπίων και ικανοποιώντας ένα πάγο αίτημα των γονέων και των διδασκόντων.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει σχέδιο εκσυγχρονισμού των σχολικών υποδομών και ανακατασκευής των παιδικών χαρών, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση, είτε από προγράμματα, είτε από ίδιους πόρους.
Το συγκεκριμένο έργο που αφορά στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠ.ΕΣ. και το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Περιλαμβάνει την προσκύρωση όμορου οικοπέδου και την συνένωσή του με το υφιστάμενο, προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής αύλειος χώρος.
Το μισό οικόπεδο πλακοστρώθηκε, ώστε να τοποθετηθεί κιόσκι, τραπεζόπαγκος, παγκάκια και κάδος απορριμμάτων και το υπόλοιπο διαμορφώθηκε με ελαστικό τάπητα, ώστε να τοποθετηθούν τα καινούρια όργανα παιδικής χαράς, σύμφωνα πάντα με τις σύγχρονες προδιαγραφές πιστοποίησης.

Ολόκληρο το οικόπεδο περιφράχθηκε, αποτελώντας έτσι έναν υποδειγματικό χώρο μάθησης και ψυχαγωγίας, τον οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάττουμε.

Στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολικού συγκροτήματος του Κωσταραζίου προχώρησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού με την αποκατάσταση της περίφραξης και την τοποθέτηση καινούριων οργάνων παιδικής χαράς και παγκακιών.
Γνώμονας είναι η ασφάλεια και η βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου, στον οποίο προαυλίζονται τόσο τα παιδιά του δημοτικού, όσο και τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
Η μέριμνα του Δήμου για την επισκευή, τη συντήρηση και την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους είναι διαρκής, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να απολαμβάνουν σύγχρονες, φιλικές, ευχάριστες και λειτουργικές υποδομές που προωθούν την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία.