Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άργους Ορεστικού  ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1998 με πτυχιούχο βιβλιοθηκονόμο. Λειτουργεί με 4 τμήματα (αναγνωστήριο, πληροφοριακό τμήμα, δανειστικό τμήμα και τμήμα εφημερίδων και περιοδικών), ταυτόχρονα και σε συνεργασία μεταξύ τους. Η συλλογή σήμερα του υλικού ξεπερνά  τους 20.500 τίτλους βιβλίων, και  200 τίτλους περιοδικών. Ακόμη συγκεντρώνει σε αρχείο  κάποιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας καθώς και όλες τις τοπικές. Η συλλογή αποτελείται επίσης από έναν μεγάλο αριθμό CD – ROM και μουσικά CD, βιντεοκασέτες, χάρτες, άτλαντες και εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια.

Στο πλαίσιο διαμόρφωσης της αναγνωστικής συμπεριφοράς συνεργάζεται μόνιμα με μαθητές των δημοτικών και γυμνασίων του Δήμου Άργους Ορεστικού (σύνδεσμοι βιβλιοθήκης) μέλη των οποίων έχουν οργανώσει ομάδες ανάγνωσης, θεάτρου, δημιουργίας παραμυθιών, δημοσιογραφίας και έρευνας, ραδιοφώνου, και δημιουργίας εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παραμυθιών.

Παράλληλα διοργανώνει δραστηριότητες όπως σεμινάρια, συνέδρια, ομιλίες για την ανάγνωση και το λογοτεχνικό βιβλίο και επισκέψεις συγγραφέων. Διευρύνοντας το πλαίσιο δράσης της εφαρμόζει διάφορα  καινοτόμα προγράμματα για την καλλιέργεια της ανάγνωσης.