Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        Άργος Ορεστικό 21/10/2021
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥΑρ. Πρωτ.: 9415
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝΠΡΟΣ :
___________________   Ταχ. Δ/νση: Διοικητηρίου 35 Ταχ. Κώδικας: 52200 Άργος Ορεστικό Τηλέφωνο: 2467351301 Ε-mail: info@argosorestiko.gr        Πολιτικές, Στρατιωτικές Αστυνομικές, Εκκλησιαστικές Αρχές  και  Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Σχολεία  Μέσης  & Στοιχειώδους Εκπαίδευσης, Σωματεία, Οργανισμούς, κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους,  Προέδρους   και  Μέλη Κοινοτήτων και κατοίκους του Δήμου μας

Σας κάνουμε γνωστό το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας στις εορταστικές εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γενικός σημαιοστολισμός του Δημοτικού Καταστήματος, των Δημοσίων καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και οικιών από τις οκτώ (8) το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της 28ηςΟκτωβρίου.

Φωταγώγηση της πόλης καθώς και του Δημοτικού καταστήματος, των καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ηςΟκτωβρίου.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ώρα 11.00  π.μ.     Απότιση φόρου τιμής από τα τμήματα σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Υπεύθυνος τελετής ορίζεται ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του

     3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους Ορεστικού κ. Στυλιανός Φόρλιακας.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ώρα  7.30 π.μ.Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα  8  π.μ.Έπαρση της Σημαίας μπροστά από το Δημαρχείο.
Ώρα 11  π.μ.  Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και ακολούθως σχετική ομιλία από τον κ. Ανδρέα Βιτούλα, εκπαιδευτικό  του 1ου Γυμνασίου Άργους Ορεστικού.
Ώρα 11.30  π.μ. Μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών και ιδρυμάτων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Ώρα 12  μ.Παρέλαση Μαθητών, μετά τμήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου.
Ώρα  6  μ.μ.      Υποστολή της Σημαίας.
  
Σημείωση   α’ Οι Κυρίες και οι Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρακαλούνται να παραστούν στη Δοξολογία και να προσέλθουν στον συνηθισμένο χώρο των επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.
Σημείωση   β’Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος  παρακαλείται να φροντίσει  για την τήρηση της τάξης  μέσα στον Ιερό Ναό και τον χώρο της παρέλασης.
Σημείωση   γ’Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. Γίνεται ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας λόγω συνωστισμού.
  

Ο Δήμαρχος

      Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου