Πρόσκληση εγκαινίων της διπλής έκθεσης «Ελευθερία είναι…» και «Μνήμες»

Πρόσκληση

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού σας προσκαλεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο Κτίριο Διοίκησης του RallyGreeceOffroad (περιοχή Εμποροπανήγυρης), για τα εγκαίνια της διπλής έκθεσης «Ελευθερία είναι…» και «Μνήμες».

Λίγα λόγια για την Έκθεση

Το Κτίριο Διοίκησης του Rally Greece Offroad μετατρέπεται για μια εβδομάδα σε ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού που θα φιλοξενήσει δύο παράλληλες εκθέσεις.

Μια ομαδική έκθεση με δημιουργίες των μαθητών των σχολείων του Δήμου μας με κεντρικό τίτλο «Ελευθερία είναι…» και μια συγκινητική εγκατάσταση ιστορικών κειμηλίων και αντικειμένων, ανέκδοτων φωτογραφιών και βίντεο, οκτώ Συλλόγων του Δήμου Άργους Ορεστικού με γενικό τίτλο «Μνήμες».

Στην έκθεση «Μνήμες», συμμετέχουν οι Σύλλογοι:
Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού

Λαογραφικός Όμιλος «ΑΡΓΕΣΤΑΙ»

Μορφωτικός Σύλλογος «Η ΟΡΕΣΤΙΣ»

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Γέρμα Καστοριάς

Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού «Η Καλλιθέα»

Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Κρύα Νερά»

Σύλλογος Γυναικών Κωσταραζίου «Διαμαντόνυφη»

Σύλλογος Μικρασιατών «Η Κύζικος»

Η διπλή αυτή έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 5 έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά 10:00-13:00 για τα σχολεία όλου του Νομού και 18:00-20:00 για το γενικό κοινό.

Η Έκθεση εντάσσεται στο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Μέρες Απελευθέρωσης» που καθιερώνεται από φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών της Απελευθέρωσης της πόλης του Άργους Ορεστικού. Η εβδομάδα αυτή Πολιτισμού κάθε χρόνο θα συμπίπτει ημερολογιακά με την εβδομάδα της 11ης Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια της το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα πολύπλευρο πρόγραμμα από όλο το φάσμα των τεχνών.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν φέτος από 5-13 Νοεμβρίου με αφετηρία τα εγκαίνια της διπλής έκθεσης και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου με το αντάμωμα των Συλλόγων του Δήμου Άργους Ορεστικού στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης.